Welkom bij Toll Onderzoek Training & Advies


TOTA verzorgd al 15 jaar trainingen, doet onderzoek en geeft advies op het gebied van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wij ontwikkelen o.a. instrumenten om cliënten te ondersteunen bij het maken van keuzes rondom werk, wonen en vrijetijd. We geven trainingen in gespreksvoering (motiverende gesprekvoering, socratisch motiveren, taxatiegesprekken bij een vermoeden van seksueel misbruik etc.) en adviseren over de implementatie en het gebruik van “evidence based” behandelmethodes voor deze specifieke doelgroep. Daarnaast doen wij diagnostisch onderzoek bij cliënten (intelligentie, persoonlijkheid, bijkomende problematiek etc.), en onderzoek naar onze instrumenten in een samenwerkingsverband met de universiteit in Köln.

 

Maarten Toll werkt sinds 1979 als GZ-psycholoog binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Hierbij heeft hij actief deelgenomen aan het proces waarin mensen met een verstandelijke beperking van exclusie (leven in woonvormen, dagbesteding etc.) richting maatschappelijke inclusie (maatschappelijke deelname, wonen in wijk, passend werk etc.) zijn gegaan. Tijdens deze transitie is hij begonnen met de ontwikkeling van de TOTA instrumenten om cliënten met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij het maken van deze keuzes.

Bram Toll is naast zijn betrokkenheid bij TOTA als orthopedagoog verbonden aan een (Borg) behandelcentra voor mensen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek (SGLVG doelgroep). Hier geeft hij verschillende therapieën zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar protectieve en risicofactoren voor school/arbeidsinclusie bij mensen met een beperking.

 

Op de site staat meer informatie over de verschillende diensten.  Heeft u specifieke wensen/vragen dan kunt u deze altijd stellen in de contactformulier die u hier vindt.

 

Drs. Maarten Toll (GZ-psycholoog)

Drs. Bram Toll  (Orthopedagoog NVO)© 2005 - 2019 - Tota